ארונות קיר עם דלתות הזזה ופתיחה ממשיכים לשלוט בשוק, ולא בכדי. הם מתהדרים בעיצובים נהדרים, תפעול ללא מאמץ, ומשלבים פטנטים רבים ופתרונות אחסון מתקדמים. הנה כמה דברים שחשוב לדעת על ארונות אלה, הכוללים גם חידושים אחרונים בתחום.
ארונות קיר עם דלתות הזזה – יתרונות ומאפיינים עיקריים
כשמדובר בארונות הזזה, היתרונות לחיסכון בכל חלל משמעותיים, גם בהשוואה לבנייה של ארון מסורתי. ניצול החלל הקיים בחדר יכול לעתים קרובות להיות פרקטי יותר מאשר הקדשת חדר שלם למדפי בגדים. כיום עוד ועוד אנשים מבינים כי ארונות הזזה, עולים ביתרונותיהם על ארונות עם דלתות נפתחות בעיקר כשמדובר ביתרון כמו שימוש החלל. כך כשמדובר בחדרי ילדים ונוער, הם לרוב אינם דורשים שטח אחסון רב כמו חדרי שינה למבוגרים אך עדיין נזקקים לאזורי למידה או משחק. המיטה בחדר ילד ממוקמת לרוב במרחק של כמטר עד מטר וחצי מהארון, מה שמאפשר להתקין ארונות הזזה מותאמות אשר מעניקות מרווח עצום.
כמו כן ארונות אלו מגיעים עם מאפיינים שונים המותאמים למידות הארון ומיועדים לתליית חליפות, שמלות, עניבות וחגורות. בנוסף, חלק מהדגמים כוללים מתקן גיהוץ נשלף – תא דמוי מגירה המכיל קרש גיהוץ מתקפל הנפתח להענקת משטח גיהוץ נוח וגדול. הדבר מאפשר ניצול מיטבי של החלל ונוחות מרבית. בנוסף, בעת עיצוב הבית יש חשיבות עליונה לשימוש יעיל בחלל לצד יופי ואסתטיקה. בדיוק בשביל זה נוצרו ארונות הזזה – הם הפכו לבחירה פופולרית כבר עשרות שנים וממשיכים להתעדכן בעיצובים מרשימים, חידודים טכניים ופתרונות אחסון מתקדמים.
נקודות עיקריות שיש לקחת בחשבון:
ארונות קיר עם דלתות נפתחות או הזזה זכו לפופולריות עצומה. בתחילה היו פופולריים בבתים פרטיים, אך כיום הם הפכו לאופציה מבוקשת בדירות בתוך בניינים משותפים בשל הנוחות, האופי אשר חוסך מקום, העיצובים הניתנים להתאמה אישית והיכולת לעמוד בדרישות הלקוח, האדריכל או המעצב.
ארונות אלו מותקנים בנישות קיימות או בחללי חדרים, ומכאן השם “ארונות קיר”. הם מציעים יתרונות משמעותיים לחיסכון במקום בהשוואה לבניית ארון סטנדרטי. לפעמים ייעוד מחדש של חלל חדר קיים הוא פרקטי יותר מאשר הקצאת חדר שלם לאחסון בגדים. יש אנשים שמעדיפים גם להשתמש בארונות הבגדים המקוריים שלהם לאחסון בגדים, ומשיגים את אותו פתרון כמו ארון קיר.
ארונות הזזה מסורתיים, שבהם הדלתות היו מורכבות על גלגלים שנעו לאורך מסילות מתכת, החלו לאבד פופולריות בתחילת שנות ה-80. לפני עשר שנים שודרגו המנגנונים הטכניים של ארונות הזזה, וכיום הדלתות מותקנות על פרופילים עם מסילות אלומיניום עליונות או תחתונות נסתרות. מברשת איטום מונחת בין הדלתות העוברת מהקו התחתון לקצה העליון של הארון ומונעת כניסת אבק ולכלוך.
ארונות קיר עם דלתות הזזה יעילים במיוחד בחללים קטנים בהם הרדיוס הנדרש לפתיחת דלת בארון עם דלתות צירים אינו בר ביצוע. ההבדל העיקרי טמון ברוחב הדלת: לארונות נפתחים יש לרוב רוחב דלת של 40 ס”מ, 45 ס”מ או 55 ס”מ. ארונות הזזה, לעומת זאת, הם בעלי רוחב דלת מוגבל במשקל הדלת וחוזק הפרופיל. הם יכולים להתרחב עד 1.5 מטר, אך יש לציין כי דלתות רחבות יותר דורשות פרופיל חזק ויציב יותר. יתרון נוסף של דלתות הזזה הוא קלות השימוש והתכונות החיסכון במקום.
התקנה גובה ומידות
כאשר מתלבטים היכן להתקין ארונות, מומלץ לרוב למקם אותם בחדרי ילדים ונוער, שלרוב יש בהם פחות תנועה בהשוואה לחדרי ההורים. בחדרים אלו מיטת הילד ממוקמת לרוב במרחק של כמטר עד מטר וחצי מהארון, מה שמקל על ארון עם דלת נפתחת. עם זאת, ניתן להתקין ארונות פתיחה בכל מקום בדירה לפי העדפות הלקוח, האדריכל או המעצב.
כמו כן חשוב לקחת בחשבון מידות מקובלות בעת עיצוב ארון בגדים. בדרך כלל, העיצוב האדריכלי של ארון בגדים מקפיד על מידות מסוימות: עומק של 60 עד 65 ס”מ וגובה של 242 עד 300 ס”מ. לחדרי ילדים הגובה המקובל לארון הוא 213 ס”מ.
ריביירה מציעה ארונות בהתאמה אישית המותאמים לדרישות הלקוח, האדריכל או המעצב מבחינת רוחב, גובה, עומק ועיצוב חיצוני.
אפשרויות מרובות
ניתן להשתמש בחומרים שונים כדי לפתוח ולהזיז ארונות. אלה כוללים עץ, סיבית עשוי שבבי עץ דחוסים עם ציפוי מלמין יצוק (מומלץ בשל עמידותו בפני שריטות, דהייה ועייפות חומרים), ולמינציה (סנדוויץ’) המשמשת בארונות מטבח. הסגסוגת מצופה בדרך כלל בפורמייקה. לכן בשנים האחרונות אפשרויות העיצוב לארונות הפכו הרבה יותר מגוונים, ומאפשרים עיצובים ייחודיים ולא סטנדרטיים.
כיום ניתן לשלב חומרים כמו זכוכית (צבעונית, חלבית, שקופה או עם דוגמאות מודפסות) ואלומיניום וכן משלבים חוצצים דקורטיביים, אלמנטים מבד, מסגרות מעוצבות, צביעה, דלתות תריסים וסוגים שונים של ידיות. ניתן לעצב גם ארונות הזזה וגם ארונות פתיחה עם תכונות אלו. בהתאמת ארון לנישה נהוג להשתמש בפינת סגירה דקורטיבית לסגירת הרווח בין גוף הארון לקיר.
ארונות יכולים לכלול סוגים שונים של מגירות ומתקנים כדי לענות על צרכים שונים. המגירות מגיעות בגדלים שונים (גובה ועומק) בהתאם לשימוש המיועד. לדוגמה, מגירות אחסון נעליים הן בדרך כלל בגובה של בין 20 ס”מ ל-25 ס”מ, בעוד מגירות לבנות יכולות לנוע בין 16 ס”מ ל-20 ס”מ גובה. עומק המגירה הוא לרוב 45 ס”מ בארון בעומק 60 ס”מ. חלק מהמגירות מחולקות לתאים לאחסון חגורות ועניבות. מדפים נשלפים ושימוש במסילות הרטבה, כמו מסילות לומושן, יכולים למנוע את סגירת המגירות.
ישנם מתקנים נוספים המיועדים לתליית חליפות, שמלות, עניבות וחגורות, המותאמים למידות הארון. דוגמה אחת היא מכשיר גיהוץ נשלף המספק משטח גיהוץ רחב בתוך מגירה. ניתן להתקין מוטות משיכה כמו “SERVETO” משני צידי הארון כדי להקל על הגישה והאחסון של הבגדים התלויים בחלק העליון של הארון. מוטות אלה מגיעים לרוב עם בוכנות בלם.
מטרות ושימושים
מלבד אחסון בגדים, ארונות בגדים יכולים לשמש למטרות אחרות. למשל, הם יכולים לשלב ארגזים למצעים פנימיים או חיצוניים במקום להיות עם ארגז נפרד מתחת למיטה, המאפשר אחסון של שמיכות וסדינים. במקרים מסוימים ניתן לעצב ארונות כך שישלבו שידת טלוויזיה, עם נישה מיוחדת לאכלס הטלוויזיה שניתן לסגור על ידי הדלתות. פתרון יצירתי זה משמש לעתים קרובות בדירות וחדרים קטנים, כגון חדרי ילדים, בקירוב מספיק כדי לחסוך במקום. בעת עיצוב ארון חשוב לקחת בחשבון את הפריטים הספציפיים שיש לאחסן ואת המשתמשים המיועדים. למשל, ארון ילד צריך לכלול מגירת צעצועים ותא תלוי נמוך המתאים לגובה הילד, בעוד שארון הורים עשוי לדרוש תא תלוי גבוה לשמלות.
אם אתם עוברים דירה אז ישנה אפשרות לקחת את הארונות אתכם, רצוי לפנות לסיוע מקצועי בפירוקם והרכבתם מחדש. זה יעזור לשמור על איכות הארונות לאורך זמן.